Spröjsade fönster

Vackra spröjsade fönster hittar du hos Naturfönster.

Olika typer av spröjs att välja på för fönster och dörrar

Äkta spröjs. Natur äkta spröjs är utanpåliggande med distans mellan glasen, Naturspröjs kallar vi dom också för. Wienerspröjs kallas de ibland. Fördelen är att de är just äkta, de har en träspröjs både utvändigt och invändigt på glaset med en aluminiumdistans mellan glasen. Den gammaldags charmen på fönstret förhöjs. Naturfönster rekommenderar Äkta spröjs på Kulturfönster, Allmogefönster, Traditionsfönster.

Aluminiumspröjs eller mellanliggande spröjs, ligger mellan glasen. Fördelen är att det bara blir en glasyta att putsa.

Spröjs 2+1 kopplade fönster: Naturfönster tillverkar kopplade fönster och om du väljer spröjs på dessa vilket vi varmt rekommenderar för att få det gamla utseendet på dina fönster för att passa äldre hus så är spröjsen på ytterglaset, dubbla spröjs insida och utsida. Det dubbla glaset invändigt är utan spröjs.

Genomgående spröjs, glasavdelande. Fönster med genomgående spröjs kan vara vackra. Naturfönster kan tillverka fönster både med genomgående post (vilket är bredare än spröjs) och med glasavdelande spröjs. Nackdel att fönstret får sämre u-värde, isolervärde och det tar ljusinsläpp.