Lärkträ

Fönster och dörrar av Lärkträ tillverkas av Naturfönster.

Som en del av Naturfönsters hållbarhetsarbete har vi tagit fram en serie fönster och dörrar i Lärk. Lärk är på grund av sin slitstyrka och motståndskraft mot röta, väder och vind ett av de bästa träslagen för utomhusmiljö. Lärk används ibland just på husfasader och som trall ofta obehandlat.

Lärkträ passar bra till fönstertillverkning men har av någon anledning glömts bort och framförallt inte varit populärt i Sverige, där träfönster av Furu är 99% av marknaden. Men med en ny typ av arkitektur och med en ny generation arkitekter har den hittat tillbaka och vinner nu snabbt mark. Fönster och dörrar av Lärk är miljövänliga, ekologiska och vackra. Därför är vi stolta att kunna erbjuda dig det. Naturfönster har även ekfönster och andra ädelträslag.

Lärkfönster – Hållbara, Naturliga träfönster av lärk

Lärk har ett naturligt svamp- och rötskydd (thujapliciner och thujacider) Lärk kan därför avlasta miljön genom att vi slipper tillsätta lösningsmedel och impregnering. Ska du ha trärena fönster så rekommenderar är våra Lärkfönster och dörrar ett mycket bra alternativ.

Antingen låter du dina fönster och dörrar vara obehandlade och då antar de först en silvernyans som sen övergår i grått. Eller så oljar du dina träfönster med pigmenterad träolja, fråga i din färgaffär vad du ska välja. Bets är också mycket populärt.

Rengör Lärkfönster gör du bäst med såpa och vatten. Inga lösningsmedel.

Köper du fönter & dörrar i Lärk av Naturfönster så

  1. Gör du ett riktigt bra miljöval och köper riktigt hållbara fönster.
  2. Får du vackra naturliga fönster som du antingen obehandlade låter nötas av väder och vind och då kommer de hålla cirka 50 år. Eller så oljar du dem och njuter av att ha trärena fönster & dörrar, unika fönster som ingen annan har.

Våra fönster & dörrar i Lärkträ är mycket uppskattade av arkitekter, men blir mer och mer vanliga även till privatpersoner.